Zijn

Ik ben niets

Ik ben mijn lichaam, niet. Mijn lichaam vervest elke zeven jaar. Ik ben mijn ervaringen, niet. Die komen steeds in een ander perspectief en veranderen met de tijd. Ik ben mijn gedachten, niet. Die zijn zo vluchtig als bliksem. Ik ben wat ik voel, niet. Mijn gevoelens wervelen als wolken in de lucht. Ik ben mijn aandacht, niet. Die is er soms wel en soms niet. Ik ben mijn bewustzijn, niet. Die had ik vroeger niet en zal later anders zijn en weer gaan.

Ik doe, ik onderscheid, ik raak, ik beleef, ik ervaar, ik gebeur als een stroom van wisselende wervelende ervaringen ga ik door de realiteit en vorm deze samen met een ander. Net zoals dat mijn gebeuren gevormd wordt door die realiteit en door wat die ander gebeurt en laat gebeuren. 

Ik spiegel en wordt gespiegeld, ik onderneem actie en reageer. Alles wat ik ervaar als niet ik noem ik buiten mij, alles wat ik beleef als ik noem ik binnen mij. Ik ben de stippellijn die ik in de realiteit trek. Ik trek die stippellijn als gevolg van het zijn van de ander, van jou.

Ik ben wat jij niet bent. Ik ben wat wij zijn. 

Voor de website van Tweede Hans www.transparent-chi.org heeft Mea Stoeltjes de Tai Chi poses geschilderd in penseel streken in ZEN stijl. Elk thema op die website kent een eigen figuur.

De Haiku en de grafische vormgeving komt van Tweede Hans en het thema kent meer uitleg: 

Welke resonantie zie jij?

Begrensde Resonantie

Zie meer ...

Ontluikende Ontpopping

Zie meer ...

Open Resonantie

Zie meer ...

Zijn

Kom kijken en luisteren naar de Online events: 

Zie en hoor hoe zo'n combinatie van woord en beeld opkomt.

tweede Hans is een pseudoniem voor Hans Oosting
+31 (0)6 371 99 659
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin